Nieuws

Nieuw huisdier

Een nieuw huisdier

Een nieuw huisdier brengt veel plezier met zich mee, maar vraagt ook zeker de nodige tijd en aandacht. Wij helpen u graag op weg met nuttige tips en praktische informatie.

 

De aanschaf van een pup is een grote beslissing. Een hond vraagt jarenlang veel aandacht en verzorging. Honden zijn je beste vriend, maar de verzorging brengt wel kosten met zich mee.

Wil je een hond, dan zul je er allereerst goed over na moeten nadenken of je een rashond of een kruising wilt. Wij horen vaak dat mensen een rashond kopen, omdat ze er van uit gaan dat zorgvuldig gefokte dieren “beter” of “gezonder “zijn. Dat is echter niet waar. De hogere prijzen werken in die zin soms zelf misleidend. Het voordeel van een rashond is wel dat je ongeveer weet hoe die gaat worden. Diverse rassen hebben echter ook een verhoogde aanleg voor bepaalde erfelijke afwijkingen, zie de rasdierenwijzer of op de rashondenwijzer. Besluit u tot de aanschaf van een rashond, dan is het aan te bevelen om na te gaan of een fokker zijn best heeft gedaan om deze afwijkingen te voorkomen. Wij kunnen u hierbij adviseren. Bas van Haaften, dierenarts in Papendrecht, adviseert u over de aanschaf van een hond, tijdens een gratis oriënterend consult!

Welk ras past dan bij je of bij jullie gezin? Wil je een sportieve hond die veel beweging vraagt, of eerder een rustig ras? Zoek je een hond die je uitdaagt en die je goed moet trainen, of heb je een gezin met kinderen en heb je liever een bedaarder type? Let wel; alle honden hebben training, socialisatie en veel aandacht nodig.

Ben je er al uit en weet je welke hond je wilt hebben? Dan is nog de vraag waar je de hond vandaan haalt. Het is zo verleidelijk om op marktplaats te gaan zoeken en vanavond al een pup te hebben. Dit is echter zelden een goed idee. Ruim de helft (!) van de pups in Nederland zijn op dit moment geïmporteerd uit het oosten van Europa. Er worden daar honden geproduceerd in grote fokkerijen. De pups hebben hier doorgaans bepaald geen fijne jeugd gehad, over de situatie van hun ouders maar te zwijgen. Naar de socialisatie, hygïene, vaccinatie en ontwormingstatus van de puppies kunnen we enkel raden. Kijk daarom uit naar een goede fokker of een hobbyist, die zijn dieren pups met veel zorg grootbrengt. Deze zal u ook toestaan om al ruim voor de aanschaf, als de pups nog maar een paar weken oud zijn, de teef, de pups en de omgeving te komen bekijken.

Let bij aankoop van een pup op de volgende zaken:

  • Voor de socialisatie van een pup is het belangrijk dat zij binnenshuis opgroeien in een gezin, dus niet in een stal of hok. Zij moeten continue in contact zijn met mensen en andere honden.
  • De fokker heeft maar 1 of 2 nestjes tegelijk.
  • De moederhond is aanwezig en niet “even uit”.
  • De puppies zijn schoon, ruiken fris, ze zijn vrolijk, levendig en onderzoekend, niet mager en je ziet geen parasieten

 

Tijdens de puppyconsulten leren we uw pup dat een bezoek aan de dierenarts vooral leuk is! Daar zal hij de rest van zijn leven veel gemak van hebben.

We controleren de gezondheid van de pup op 3, 6 en 9 maanden leeftijd. Met name de groei, het wisselen en parasieten zijn aandachtspunten. We nemen alle tijd om veel uitleg te kunnen geven en vragen te beantwoorden. Uw pup krijgt een heus groeiboek, vol informatie die van belang is tijdens het opgroeien. De puppyconsultaties zijn gratis voor klanten die bij ons vaccineren.

De puppyconsulten gebeuren enkel op afspraak.

Door middel van inentingen kan uw huisdier worden beschermd tegen verschillende gevaarlijke ziektes. Kittens worden gevaccineerd op 8 en 12 weken. Daarna jaarlijks. Puppy’s krijgen hun inentingen op 6, 9 en 12 weken. Vanaf 1 jaar leeftijd hebben honden en katten een jaarlijkse herhalingsvaccinatie nodig. U krijgt hiervan automatisch een brief thuis, wanneer de dieren hun 12 weken prikje hebben gehad bij ons. Vanzelfsprekend vaccineren wij op maat; uw dier krijgt enkel de vaccinaties die echt nodig zijn. Deze zijn niet elk jaar hetzelfde.

Lees hier meer over:

Wanneer een hond of kat wegloopt, aangereden wordt of zoek raakt, kan door middel van de gegevens op de chip de eigenaar snel worden opgespoord. Lees hier meer over het chippen van honden of katten.
Als uw huisdier ziek wordt of een ongeluk krijgt, kunnen de kosten redelijk oplopen.
Net als bij mensen, kost ook medische hulp bij dieren soms veel geld. Wij adviseren dieren te laten verzekeren bij een goede huisdierenverzekeraar, als u onverwachte kosten lastig kunt dragen. Wij ervaren Proteq dier&zorg als de beste verzekering voor huisdieren op dit moment. Lees hier meer over het verzekeren van uw huisdier en onze tarieven.
Alle pups en kittens krijgen spoelwormen mee van hun moeder. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, zie je de wormen of wormeitjes meestal niet in de ontlasting. De wormeitjes zijn microscopisch klein, dus die kun je niet zien. De wormen zelf komen pas terecht in de ontlasting als zij dood zijn. Ze zien eruit als spaghetti slierten.

Spoelwormen zijn besmettelijk voor mensen. Met name jonge kinderen kunnen er ziek van worden en blijvend letsel aan overhouden.

Ontworm alle honden en katten tegelijk. Heb je een pup in huis, dan zullen andere dieren binnen het gezin dus ook vaker ontwormd moeten worden.

Ontworminggschema hond kat
2 weken V
4 weken V V
6 weken V V
8 weken V V
3 maanden V V
4 maanden V V
5 maanden V V
6 maanden V V
daarna: elke 3 maanden V V

Spoed

Help! Spoed!

De dierenartsen van Dierenziekenhuis Drechtstreek staan 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar voor spoedgevallen.

Neem bij spoed telefonisch contact met ons op via (078) 616 00 23.

AniPlan®

AniCura AniPlan®

Beter voorkomen dan genezen.

Via AniPlan® ontvangt uw huisdier gegarandeerd alle preventieve zorg die nodig is om zo lang mogelijk én gezond te blijven leven. Uw hond of kat krijgt jaarlijks alle nodige vaccinaties en wordt opgeroepen voor een uitgebreide controle-afspraak. Hierbij kijkt de dierenarts onder andere de vacht, huid, oren en tanden van uw huisdier goed na. Ook het hart, de longen en de buik worden gecheckt, wat wel zo prettig is, want eigenaren kunnen dat niet zelf. Daarnaast krijgt u kortingen op bepaalde producten en diensten.

Waarom kiezen voor AniPlan?

Om meerdere redenen. Ten eerste bent u verzekerd van alle preventieve zorg die uw hond of kat nodig heeft om gezond te blijven. Eventuele problemen kunnen zo al in een vroeg stadium ontdekt worden, waardoor er meer mogelijk is en de (onderzoeks)kosten op de lange termijn lager zijn. Als uw hond of kat altijd gezond en blij lijkt, is dat natuurlijk heel fijn. Het kan er alleen wel voor zorgen dat u vergeet om voor controle langs te gaan bij de dierenarts, waardoor minder zichtbare signalen over het hoofd worden gezien. Honden zijn bijvoorbeeld heel goed in het verbergen van pijn en ongemakken. Met AniPlan heeft u meerdere malen per jaar persoonlijk contact met uw dierenarts, zodat u alert bent op veranderingen in de gezondheid van uw dier. Nog een voordeel: u betaalt de preventieve zorg door middel van twaalf gespreide betalingen, in plaats van alles in één keer.

Hoe werkt AniPlan?

Met AniPlan krijgt uw dier alle ontwormingsmiddelen en middelen tegen vlooien en teken die het nodig heeft. Daarnaast wordt uw dier regelmatig helemaal nagekeken tijdens een consult. U wordt vanzelf voor deze gezondheidscheck en preventieve middelen opgeroepen, zodat u het niet kunt vergeten. Uit ervaring weten we dat lang niet alle mensen regelmatig ontwormt en ontvlooit. Ook gaat niet ieder dier jaarlijks naar de dierenarts voor controle. Door regelmatige controles kunt u op tijd ziektes en aandoeningen ontdekken en is er vaak veel meer mogelijk om uw hond of kat te helpen dan wanneer de ziekte of aandoening al in een ver stadium is.

Is AniPlan een verzekering?

AniPlan is een abonnement voor preventieve zorg. U betaalt een vast bedrag per jaar en krijgt daarvoor een vastgesteld pakket producten en diensten. U weet daardoor, anders dan bij een verzekering, precies waar u voor betaalt. Maar AniPlan biedt geen dekking als uw dier plotseling ziek wordt of een ongeluk heeft gehad. Wilt u er zeker van zijn dat u nooit voor onvoorziene kosten komt te staan, dan heeft u naast AniPlan dus wel een dierenverzekering nodig. De kosten voor AniPlan worden verspreid over twaalf betalingen per jaar, via een automatische incasso. De eerste betaling vindt plaats in de kliniek.

Bekijk wat u bespaart

Er is een AniPlan voor katten, kleine honden, middelgrote honden, grote honden en hele grote honden. In de overzichten hieronder kunt u zien wat u bespaart.


Kosten en verzekering

Kosten en verzekering

<a href="https://www.reaaldierenzorg.nl/huisdierverzekeringen/afsluiten/?dapid=1992178&utm_campaign=harm&utm_medium=algemeen_180&bannerid=850&utm_source=1992178" target=_blank ><img src="https://www.reaaldierenzorg.nl/globalassets/reaal-dier--zorg/images/banners/pdz/180x150.jpg" height="150" width="180" alt="algemeen" border=0></a>
algemeen

De kosten van de diergeneeskunde… Een veel besproken onderwerp.

Als dierenarts leren we op school allemaal hoe we een ziek dier het beste kunnen behandelen. Volgens de universiteit gaat dat zo; Je inventariseert eerst de klachten, maakt een lijst van mogelijke oorzaken, dan doe je verschillende onderzoeken om een diagnose te kunnen stellen en als laatste zet je een behandeling in. Patient beter. Klaar! Over de kosten wordt op de universiteit nauwelijks gesproken.

Maar dan de praktijk: veel dieren zijn niet verzekerd. Wanneer een huisdier ziek wordt, is de 1e vraag van de eigenaar vaak: “wat kost dat?” Hoe graag we ook willen, dat is niet altijd een vraag waar we direct antwoord op hebben. Want; we moeten eerst onderzoeken, een diagnose stellen, dan pas behandelen.

Net als bij mensen, kost ook medische hulp bij dieren geld. Bij grote problemen soms veel geld. Hoe meer er medisch mogelijk is, hoe meer kosten er bij komen kijken. Apparatuur, medicijnen, personeel, nascholingen… het kost nogal wat. De zorgkosten bij dieren liggen gelukkig aanzienlijk lager dan bij mensen. Dierenartsen willen graag dieren helpen en doen hun best de kosten zo laag mogelijk te houden. Het blijft echter een feit dat uitgebreide medische voorzieningen uiteindelijk gewoon betaald moeten worden.

Wij adviseren dieren te laten verzekeren bij een goede huisdierenverzekeraar, als u onverwachte kosten lastig kunt dragen. Dan kan de dierenarts doen waar hij voor geleerd heeft en hoeven we ons samen niet zo’n zorgen te maken over de kosten.

Goede service tegen een eerlijk tarief

Als u enkel zoekt naar de allergoedkoopste dierenarts die u kunt krijgen, dan moet u misschien nog even verder zoeken. Onze missie is optimale en de meest moderne diergeneeskundige zorg te leveren. Wij geloven in goede service en een eerlijk tarief. Er is een ontzettend groot verschil in kennis, materiaal en mogelijkheden tussen onze kliniek en budgetklinieken. Wij gaan uit van de best mogelijke behandeling die we een dier kunnen geven. 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Uiteraard informeren wij u zo goed mogelijk over de te verwachte kosten. Wanneer de kosten een probleem voor u zijn, zeg het dan gerust. We denken dan met u mee en kunnen samen op zoek naar goedkopere alternatieven.

Wat houdt de best mogelijke zorg in?

Wij zijn altijd beschikbaar voor spoedgevallen. Onze opname is 24/7 bemand. Onze kliniek loopt voorop in kennis en wij beschikken over de nieuwste medische apparatuur.

Wij zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar voor spoedgevallen. Onze opname en IC  is 24/7 bemand en staat onder leiding van een specialist.

Tot 21.00 uur zijn wij geopend en wordt onze telefoon beantwoord door paraveterinaire assistenten. U kunt een afspraak maken bij de arts van uw keuze. Ook zijn er dagelijks open spreekuren.

Veel van onze artsen leggen zich toe op 1 specifiek deel van de diergeneeskunde, bijvoorbeeld chirurgie, neurologie, dermatologie, interne geneeskunde, cardiologie, echografie, tandheelkunde, eerstelijn of konijnen. Bij ons werken ook specialisten. Wij hebben daardoor de meest recente kennis onder één dak. Onze artsen en paraveterinairen scholen zich continue bij. Wij werken enkel met paraveterinaire assistenten.
Wat betreft medische mogelijkheden loopt het Dierenziekenhuis altijd voorop. Zo kunt u bij ons terecht voor digitale röntgenfoto’s, echografie, endoscopische onderzoeken, operaties met een camera, de nieuwste narcosemiddelen en bewaking, uitgebreide laboratorium onderzoeken, CT en MRI en een tandheelkundig centrum.
Goede zorg gaat bij ons samen met liefde voor het dier, daarom zetten wij graag net dat stapje extra. Tijdens de vaccinatie krijgt uw dier tevens een complete gezondheidscontrole, met daarbij advies over de verzorging van uw huisdier. De dierenarts neemt ruim de tijd om uw vragen te beantwoorden. Voor puppies is er het puppy consultatie bureau. Dieren met overgewicht begeleiden wij met afvallen. Wilt u leren hoe u oren moet zalven, pillen moet toedienen, het gebit moet verzorgen of nagels moet knippen? Onze assistentes leggen het graag uit.

Voeding en medicatie

Voeding & medicatie

Voor speciale voeding en medicatie op recept bent u bij Dierenziekenhuis Drechtstreek aan het juiste adres. Onze medewerkers worden voortdurend bijgeschoold op het gebied van voeding. U kunt hiervoor terecht aan de balie in één van onze praktijken.

Wij zijn sinds kort ook aangesloten bij de webwinkel ‘Doc&Booff’. Zo kunt u uw benodigdheden ook eenvoudig online bestellen.