Nieuws

Kattenspreekuur Dierenziekenhuis Drechtstreek

Vanaf 1 mei aanstaande wordt bij Dierenziekenhuis Drechtstreek, locatie De
Singel, een speciaal kattenspreekuur gehouden. Dit kattenspreekuur zal dagelijks tussen 14.00 tot 15.00 uur plaatsvinden en is uitsluitend op afspraak.

Veel katten ervaren een bezoek aan de dierenarts als een stressvolle
gebeurtenis. Dat komt niet zozeer door de behandeling van de dierenarts zelf, maar juist door alles er omheen. De drukte in de wachtkamer, de aanwezigheid van honden, rare geurtjes en geluiden, enzovoorts. Naar goed voorbeeld uit Engeland introduceert het Dierenziekenhuis nu voor het eerst voor Dordrecht en omstreken een zogenaamd kattenspreekuur op locatie De Singel in Dordrecht centrum.

De dierenarts en de assistentes op deze vestiging hebben speciale cursussen gevolgd over kattengeneeskunde en ruime ervaring met het hanteren, onderzoeken en behandelen van katten. Door behandeling op afspraak hoeft de kat niet in een volle wachtkamer te zitten en zullen er geen honden aanwezig zijn. De afspraken worden zo ingepland dat elke patiënt met voldoende geduld en rust benaderd kan worden.

Op vestiging De Singel wordt inmiddels hard gewerkt om ook de praktijk zelf ook zo “katvriendelijk” mogelijk te maken. De vervoersmanden kunnen in de wachtkamer hoger neergezet worden, zodat de kat alles kan overzien. In de wachtkamer en in de spreekkamer wordt gebruik gemaakt van verdampers met speciale kattenferomonen waar katten rustiger van worden. En ook buiten het kattenspreekuur om is de speciale kattenwachtruimte voor honden verboden terrein.

Alle aanpassingen zijn er op gericht dat de kat tijdens het bezoek aan de dierenarts zo min mogelijk stress ervaart. Zeker bij een zieke kat zal dit het genezingsproces bevorderen. Bijkomend voordeel is dat wanneer de kat zich meer op zijn gemak voelt, het bezoek aan de dierenarts voor de eigenaar zelf ook minder stressvol is.

Voor het maken van een afspraak voor het kattenspreekuur is de praktijk bereikbaar op vestiging De Singel met 078-6319607 of het algemene nummer van de hoofdvestiging 078-6219130.