Bas van Haaften

Van kinds af aan heb ik al belangstelling voor alles wat leeft en voel ik mij begaan met het wel en wee van mens en dier.

Na het voltooien van de studie diergeneeskunde in 1981 heb ik mij aan de universiteit van Utrecht toegelegd op de veterinaire gynaecologie, een boeiend vakgebied. Het dagelijkse werk behelsde verlossingen, keizersnedes en sterilisaties, begeleiding van inseminatie, dekking en dracht en behandeling van gynaecologische aandoeningen.
Tegelijkertijd gaf ik onderwijs aan toekomstige dierenartsen en verrichtte ik onderzoek naar de vruchtbaarheid van gezelschapsdieren. De resultaten hiervan zijn gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften (zie onder).

In 1993 ben ik in de praktijk gaan werken. In de loop der jaren heb ik een uitgebreide ervaring opgedaan op alle vakgebieden van de geneeskunde van gezelschapsdieren. Hiermee wil ik u graag van dienst zijn bij Dierenziekenhuis Drechtstreek, waar ik sinds september 2011 werk. Ik werk zowel in het dierenziekenhuis als op de dependances.

De voortplanting en met name het fokken van gezonde honden en katten vind ik nog steeds het leukste vakgebied. Er is veel gaande in deze wereld, zowel in goede als kwade zin en dat is voor de consument niet makkelijk te doorzien. Daarom adviseer ik u graag persoonlijk bij de aanschaf van een nieuwe pup. U kunt daarvoor vrijblijvend en kosteloos een afspraak bij mij maken.

Naast de individuele patiƫntenzorg zet ik mij, als adviseur van de stichting Varkens in Nood en de stichting Dier en Recht, ook met enthousiasme in voor de maatschappelijke en preventieve aanpak van dierenleed.

In mijn vrije tijd zit ik graag aan de bridgetafel, in de tuin of op de tennisbaan. Als bestuurslid ben ik intensief betrokken geweest bij de aanleg van het nieuwe tennispark aan de Laan der Verenigde Naties, een aanwinst voor Dordrecht, waar ik trots op ben.