Esther Soeteman

Ik heb diergeneeskunde gestudeerd aan de universiteit van Antwerpen en Gent. In 2003 ben ik afgestudeerd en sindsdien werk ik in het Dierenziekenhuis Drechtstreek. Niet helemaal toevallig, ik liep tijdens mijn studie hier al mee. Ik ben opgegroeid in Dordrecht en wilde vanaf jongs af aan dierenarts worden. Inmiddels ben ik getrouwd met Daniel en zijn we weer in Dordrecht komen wonen. In 2008 is onze dochter Fenne geboren. In 2010 kregen we ook nog een zoontje, Steven.

Op het Dierenziekenhuis heb ik mij sinds 2003 middels bijscholingen verdiept in de tandheelkunde en de interne geneeskunde. Sinds 2009 heb ik mij volledig toegelegd op de tandheelkunde. In dat jaar ben ik begonnen met de ESAVS studie (European School for Advanced Veterinairy Studies) tandheelkunde (Dentistry I, II en III en IV) in Zweden, welke ik in 2015 heb afgerond. Daarnaast volg ik vele congressen en humane nascholingen op tandheelkundig gebied.

In 2010 zijn de tandheelkundige werkzaamheden van het Dierenziekenhuis Drechtstreek verplaatst van het Dierenziekenhuis locatie Stadspolders naar het tandheelkundig centrum in Sterrenburg. We hebben het tandheelkundig centrum helemaal naar onze wensen kunnen inrichten. Zo hebben we nu een grote operatieruimte voor de tandheelkunde. Het is ontzettend leuk om met een gedreven team op zo’n mooie locatie te werken. Ik wissel de tweedelijns tandheelkunde af met eerstelijns spreekuren.

Woensdag is mijn “mama-dag”. Ik kano, zwem en hou verder erg van zeilen en hardlopen. Ook werk ik elk vrij uurtje graag in de moestuin.

Onze eigen veestapel beperkt zich voorlopig tot een lieve rasloze kat, 3 ondermaatse kippen en een aquarium vol vrolijk gekleurde visjes.

Belangrijkste tandheelkundige cursussen

• Anesthesiologie & Analgesie (Brussel, 2017)
  • Anesthesiologie (Dordrecht, 2016)
  • Congress European Veterinary Dentistry (Ierland, Dublin, 2016)