Esther Soeteman

Ik heb diergeneeskunde gestudeerd aan de universiteit van Antwerpen en Gent. In 2003 ben ik afgestudeerd en sindsdien werk ik in het Dierenziekenhuis Drechtstreek. Niet helemaal toevallig, ik liep tijdens mijn studie hier al mee. Ik ben opgegroeid in Dordrecht en wilde vanaf jongs af aan dierenarts worden. Ik ben getrouwd en heb een dochter en een zoon.

Op het Dierenziekenhuis heb ik mij sinds 2003 middels bijscholingen verdiept in de tandheelkunde en de interne geneeskunde. Sinds 2009 heb ik mij volledig toegelegd op de tandheelkunde. In dat jaar ben ik begonnen met de ESAVS studie (European School for Advanced Veterinairy Studies) tandheelkunde (Dentistry I, II en III en IV) in Zweden, welke ik in 2015 heb afgerond. Daarnaast volg ik vele congressen en humane nascholingen op tandheelkundig gebied.

In 2010 zijn de tandheelkundige werkzaamheden van het Dierenziekenhuis Drechtstreek verplaatst van het Dierenziekenhuis locatie Stadspolders naar het tandheelkundig centrum in Sterrenburg. Hier combineerde ik tandheelkunde met eerstelijns spreekuren. Inmiddels heb ik mijn volledig toegelegd op tandheelkunde. Sinds de recente verbouwing van het Dierenziekenhuis is  het hele team van de tandheelkunde weer naar Stadspolders verhuisd.

Woensdag is mijn “mama-dag”. Ik kano, zwem en hou verder erg van zeilen en hardlopen.

Onze eigen veestapel bestaat uit een lieve rasloze kat, 4 ondermaatse kippen en een aquarium vol vrolijk gekleurde visjes, 2 konijnen, een hamster en een oneindig aantal wandelende takken.

Belangrijkste tandheelkundige cursussen

• Congress European Veterinary Dentistry (Utrecht, 2019)
  • Odontology IV (Dublin, 2018)
  • Congress European Veterinary Dentistry (Oostenrijk, 2018)