Praktische info

AniCura AniPlan®

Beter voorkomen dan genezen.

Via AniPlan® ontvangt uw huisdier gegarandeerd alle preventieve zorg die nodig is om zo lang mogelijk én gezond te blijven leven. Uw hond of kat krijgt jaarlijks alle nodige vaccinaties en wordt opgeroepen voor een uitgebreide controle-afspraak. Hierbij kijkt de dierenarts onder andere de vacht, huid, oren en tanden van uw huisdier goed na. Ook het hart, de longen en de buik worden gecheckt, wat wel zo prettig is, want eigenaren kunnen dat niet zelf. Daarnaast krijgt u kortingen op bepaalde producten en diensten.

Waarom kiezen voor AniPlan?

Om meerdere redenen. Ten eerste bent u verzekerd van alle preventieve zorg die uw hond of kat nodig heeft om gezond te blijven. Eventuele problemen kunnen zo al in een vroeg stadium ontdekt worden, waardoor er meer mogelijk is en de (onderzoeks)kosten op de lange termijn lager zijn. Als uw hond of kat altijd gezond en blij lijkt, is dat natuurlijk heel fijn. Het kan er alleen wel voor zorgen dat u vergeet om voor controle langs te gaan bij de dierenarts, waardoor minder zichtbare signalen over het hoofd worden gezien. Honden zijn bijvoorbeeld heel goed in het verbergen van pijn en ongemakken. Met AniPlan heeft u meerdere malen per jaar persoonlijk contact met uw dierenarts, zodat u alert bent op veranderingen in de gezondheid van uw dier. Nog een voordeel: u betaalt de preventieve zorg door middel van twaalf gespreide betalingen, in plaats van alles in één keer.

Hoe werkt AniPlan?

Met AniPlan krijgt uw dier alle ontwormingsmiddelen en middelen tegen vlooien en teken die het nodig heeft. Daarnaast wordt uw dier regelmatig helemaal nagekeken tijdens een consult. U wordt vanzelf voor deze gezondheidscheck en preventieve middelen opgeroepen, zodat u het niet kunt vergeten. Uit ervaring weten we dat lang niet alle mensen regelmatig ontwormt en ontvlooit. Ook gaat niet ieder dier jaarlijks naar de dierenarts voor controle. Door regelmatige controles kunt u op tijd ziektes en aandoeningen ontdekken en is er vaak veel meer mogelijk om uw hond of kat te helpen dan wanneer de ziekte of aandoening al in een ver stadium is.

Is AniPlan een verzekering?

AniPlan is een abonnement voor preventieve zorg. U betaalt een vast bedrag per jaar en krijgt daarvoor een vastgesteld pakket producten en diensten. U weet daardoor, anders dan bij een verzekering, precies waar u voor betaalt. Maar AniPlan biedt geen dekking als uw dier plotseling ziek wordt of een ongeluk heeft gehad. Wilt u er zeker van zijn dat u nooit voor onvoorziene kosten komt te staan, dan heeft u naast AniPlan dus wel een dierenverzekering nodig. De kosten voor AniPlan worden verspreid over twaalf betalingen per jaar, via een automatische incasso. De eerste betaling vindt plaats in de kliniek.

Bekijk wat u bespaart

Er is een AniPlan voor katten, kleine honden, middelgrote honden, grote honden en hele grote honden. In de overzichten hieronder kunt u zien wat u bespaart.