Praktische info

Kosten en verzekering

<a href="https://www.reaaldierenzorg.nl/huisdierverzekeringen/afsluiten/?dapid=1992178&utm_campaign=harm&utm_medium=algemeen_180&bannerid=850&utm_source=1992178" target=_blank ><img src="https://www.reaaldierenzorg.nl/globalassets/reaal-dier--zorg/images/banners/pdz/180x150.jpg" height="150" width="180" alt="algemeen" border=0></a>
algemeen

De kosten van de diergeneeskunde… Een veel besproken onderwerp.

Als dierenarts leren we op school allemaal hoe we een ziek dier het beste kunnen behandelen. Volgens de universiteit gaat dat zo; Je inventariseert eerst de klachten, maakt een lijst van mogelijke oorzaken, dan doe je verschillende onderzoeken om een diagnose te kunnen stellen en als laatste zet je een behandeling in. Patient beter. Klaar! Over de kosten wordt op de universiteit nauwelijks gesproken.

Maar dan de praktijk: veel dieren zijn niet verzekerd. Wanneer een huisdier ziek wordt, is de 1e vraag van de eigenaar vaak: “wat kost dat?” Hoe graag we ook willen, dat is niet altijd een vraag waar we direct antwoord op hebben. Want; we moeten eerst onderzoeken, een diagnose stellen, dan pas behandelen.

Net als bij mensen, kost ook medische hulp bij dieren geld. Bij grote problemen soms veel geld. Hoe meer er medisch mogelijk is, hoe meer kosten er bij komen kijken. Apparatuur, medicijnen, personeel, nascholingen… het kost nogal wat. De zorgkosten bij dieren liggen gelukkig aanzienlijk lager dan bij mensen. Dierenartsen willen graag dieren helpen en doen hun best de kosten zo laag mogelijk te houden. Het blijft echter een feit dat uitgebreide medische voorzieningen uiteindelijk gewoon betaald moeten worden.

Wij adviseren dieren te laten verzekeren bij een goede huisdierenverzekeraar, als u onverwachte kosten lastig kunt dragen. Dan kan de dierenarts doen waar hij voor geleerd heeft en hoeven we ons samen niet zo’n zorgen te maken over de kosten.

Goede service tegen een eerlijk tarief

Als u enkel zoekt naar de allergoedkoopste dierenarts die u kunt krijgen, dan moet u misschien nog even verder zoeken. Onze missie is optimale en de meest moderne diergeneeskundige zorg te leveren. Wij geloven in goede service en een eerlijk tarief. Er is een ontzettend groot verschil in kennis, materiaal en mogelijkheden tussen onze kliniek en budgetklinieken. Wij gaan uit van de best mogelijke behandeling die we een dier kunnen geven. 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Uiteraard informeren wij u zo goed mogelijk over de te verwachte kosten. Wanneer de kosten een probleem voor u zijn, zeg het dan gerust. We denken dan met u mee en kunnen samen op zoek naar goedkopere alternatieven.

Wat houdt de best mogelijke zorg in?

Wij zijn altijd beschikbaar voor spoedgevallen. Onze opname is 24/7 bemand. Onze kliniek loopt voorop in kennis en wij beschikken over de nieuwste medische apparatuur.

Wij zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar voor spoedgevallen. Onze opname en IC  is 24/7 bemand en staat onder leiding van een specialist.

Tot 21.00 uur zijn wij geopend en wordt onze telefoon beantwoord door paraveterinaire assistenten. U kunt een afspraak maken bij de arts van uw keuze. Ook zijn er dagelijks open spreekuren.

Veel van onze artsen leggen zich toe op 1 specifiek deel van de diergeneeskunde, bijvoorbeeld chirurgie, neurologie, dermatologie, interne geneeskunde, cardiologie, echografie, tandheelkunde, eerstelijn of konijnen. Bij ons werken ook specialisten. Wij hebben daardoor de meest recente kennis onder één dak. Onze artsen en paraveterinairen scholen zich continue bij. Wij werken enkel met paraveterinaire assistenten.
Wat betreft medische mogelijkheden loopt het Dierenziekenhuis altijd voorop. Zo kunt u bij ons terecht voor digitale röntgenfoto’s, echografie, endoscopische onderzoeken, operaties met een camera, de nieuwste narcosemiddelen en bewaking, uitgebreide laboratorium onderzoeken, CT en MRI en een tandheelkundig centrum.
Goede zorg gaat bij ons samen met liefde voor het dier, daarom zetten wij graag net dat stapje extra. Tijdens de vaccinatie krijgt uw dier tevens een complete gezondheidscontrole, met daarbij advies over de verzorging van uw huisdier. De dierenarts neemt ruim de tijd om uw vragen te beantwoorden. Voor puppies is er het puppy consultatie bureau. Dieren met overgewicht begeleiden wij met afvallen. Wilt u leren hoe u oren moet zalven, pillen moet toedienen, het gebit moet verzorgen of nagels moet knippen? Onze assistentes leggen het graag uit.